Københavns Erhvervsakademi

en

Entreprenørskab 1

Entreprenørskab 1

2022/2023
Engelsk titel
Entrepreneurship 1
Uddannelse
Smykker, teknologi og business
Uddannelsestype
Fuldtidsuddannelse
Niveau
Professionsbachelor
Semester
4. semester
Fagets/modulets varighed
4 semestre
Ects
25
Udd. element
Obligatorisk
Sprog
Dansk og engelsk
Opstart
Forår
Studiested
Guldbergsgade 29 N, København N
Fagkode
9140411
Fag- /modulansvarlig
Jane Burchard
Lars Sögaard Nielsen
Anette Dreyer
Martin Hesseldahl
Mette Laier Henriksen
  • Formål og læringsmål

    Fagelementet beskæftiger sig med entreprenørskab og opstart af egen virksomhed. Der er gennemgående fokus på bæredygtighed samt etik som koncept. Det indeholder bl.a. research og analyse af forbruger- og marked, innovative etnografiske metoder til målgruppeforståelse med henblik på at skabe mulige forretningsmodeller og prissætningsstrategier. Desuden er der fokus på skalering, produktionsplanlægning og smykkeproduktion.

    Et gennemgående fokus er på håndtering af produktudviklingsprocessens enkelte faser, herunder lancering og salg, løbende evaluering ud fra et ressourcemæssigt perspektiv samt designfasernes indbyrdes afhængighedsforhold.

    Viden

    Den studerende har:
    − viden om og forståelse for skalering.
    − viden om prissætning og forskellige prissætningsstrategier.
    − viden om og forståelse for produktionsomkostninger og produktionsplanlægning i forhold til supply chain management.

    Færdigheder

    Den studerende kan:
    − identificere og redegøre for krav og forventninger til smykkets udtryk i relation til markedet og samfundet.
    − anvende og kombinere produktionsviden i designprocessen som del af designforståelsen.
    − anvende idégenerering og innovationsmetode som udviklingsredskab i en etnografisk kontekst.
    − håndtere og omsætte forbruger- og markedsanalyser til et konkret koncept og løbende udvikling af mulige forretningsmodeller.
    − forstå timing og penetrering af markedet, fastlæggelse, udvikling og styring af salgskoncepter, kundepleje og loyalitetsprogrammer.
    − anvende digitale og analoge teknologier til markedsføring.
    − anvende og kombinere produktionsteori og -metoder i praksis, samt anvende og kombinere relevante materialer og redskaber.
    − anvende og kombinere digitale visuelle redskaber til kommunikation af koncepter.
    − anvende og mestre metoder, redskaber og begreber inden for fagområderne, der knytter sig til produktion i professionen.
    − planlægge udarbejde og videreudvikle planlægning af produktionsprocessen ud fra et etisk og bæredygtigt perspektiv.
    − strukturere og praktisere projektplanlægning og processtyring.

    Kompetencer

    Den studerende kan:
    − selvstændigt konstruere og udvælge relevante segmenteringsmetoder.
    − udvælge og håndtere højteknologiske og lavteknologiske teknikker til at producere løsningsforslag.
    − analysere og argumentere i relation til produktets designforståelse.
    − selvstændigt identificere og varetage udviklingsorienterede opgaver bl.a. ved hjælp af metoder i forbindelse med design- og produktudvikling af smykker.
    − selvstændigt og professionelt håndtere produktudviklingsprocessens enkelte faser, herunder lancering og salg, samt foretage løbende evaluering ud fra et ressourcemæssigt perspektiv og designfasernes indbyrdes afhængighedsforhold.
    − identificere og vurdere opgaver med materialer og koncept i en bæredygtig kontekst.

216
timers undervisning
469
timers forberedelse
Tallene viser omfanget af arbejdsbelastningen relateret til faget fordelt på forskellige studieaktiviteter.

På faget Entreprenørskab 1 modtager du 216 timers undervisning, hvilket svarer til 287 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 32% af din samlede arbejdsbelastning på faget.

Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: gruppearbejde, klasseundervisning, interne forelæsninger, projektarbejde, workshop.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: gruppearbejde, læsning af pensum, værksted.

Læs om KEAs studieaktivitetsmodel

*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.