Virksomhedssamarbejde - case II (DA)
Virksomhedssamarbejde - case II (DA)
2020/2021- Formål
Dette modul har fokus på tendenser og livsstile, markedsforståelse og - analyse.
Viden
Der arbejdes med processer og redskaber til at fremme og strukturere en konkurrencedygtig og koncept- og produktudvikling med brugeren i centrum for en specifik virksomhed. Med afsæt i en business- og markedsanalyse samt trend research foretaget i foregående modul, vil fokus i dette modul være på design- og produktudvikling til en specifik virksomhed. Udviklingsprocessen af en smykkekollektion skal tilpasses denne virksomheds behov og med brugeren i centrum.
Fagområder:
Designproces, idégeneringsmetoder, kollektionsopbygning, sourcing, produktudvikling både lav- og højteknologisk, digital 3D-tegning og produktionsplanlægning.Målet efter endt modul er, at den studerende har (vidensmål):
Færdigheder
● viden om og forståelse for idégenereringsmetoder og -redskaber.
● viden om og forståelse for sourcing på materialer.Målet efter endt modul er, at den studerende kan (færdighedsmål):
Kompetencer
● vælge, anvende og begrunde brugerinddragelsesmetoder og -redskaber.
● vælge, kombinere og anvende idégenereringsmetoder og -redskaber.
● formidle praksisnære og faglige problemstillinger samt løsninger til fagfæller og samarbejdspartnere bl.a. ved hjælp af visuelle idégenererings- og kommunikationsmetoder.
● anvende og kombinere prototyper som en del af en designproces.
● anvende og kombinere digital 3D tegning som del af en designproces.Målet efter endt modul er, at den studerende kan (kompetencemål):
● selvstændigt håndtere og omsætte opgaver der relaterer til praksisnære og teoretiske problemstillinger i design og produktion.
● identificere og varetage materiale- og funktionsmæssige problemstillinger om krav til smykkets udtryk i relation til markedet inden for produktion af smykker.
● identificere og varetage udviklingsorienterede opgaver bl.a. ved hjælp af redskaber og materialer i forbindelse med design- og produktudvikling af smykker.
● identificere og varetage idégenerering som et udviklingsredskab i forhold til komplekse problemstillinger i professionens praksis.
● identificere og varetage produktudviklingsprocessens enkelte faser; idegenerering, screening, prototyping, produktion, pilottest, lancering, opfølgning betragtet ud fra et
ressourcemæssigt perspektiv og fasernes indbyrdes betydning. - Undervisningsform og udfoldelse
af læringsmål
- Prøve
På faget Virksomhedssamarbejde - case II (DA) modtager du 41 timers undervisning, hvilket svarer til 55 lektioner (1 lektion = 45 min.) og 30% af din samlede arbejdsbelastning på faget.
Undervisningen vil primært bestå af følgende aktiviteter: øvelser, interne forelæsninger.
Forberedelsen vil primært bestå af følgende aktiviteter: øvelser.
Læs om KEAs studieaktivitetsmodel
*KEA kan fravige det angivne timetal, hvis det er begrundet i særlige forhold.